Tko je Igor Boroja?

Moje ime je Igor Boroja i ja sam web developer iz Zagreba.

Igor Boroja je Web developer iz Zagreba koji slobodno vrijeme provodi u virtualnom svijetu. Zanima ga muzika i horologija. Voli šetnje Sljemenom ili odlaske u teretanu, a često govori “od prvog sam na dijeti”. Zanima ga sve o Whisky-ima i ne boji ih se probati. Tako bi se bar moglo zaključiti ako pogledate ovaj mood board koji sam priložio. Da li je stvarno tako? idemo pogledati u nastavku teksta.

Igor Boroja mood board

 

Web development

Bavim se web developmentom od kraja 2013.g. “Skills i use” su HTML/CSS, PHP, JavaScript, Swift,WordPress. Osim što sam formalna znanja stekao u Algebri i Proanimi, svakodnevno pokušavam naučiti nešto novo. Koristim razne portale za elearning kao što su Lynda, Treehose, Udemi i ostali da bi ostao u toku s najnovijim tehnologijama. Trenutno sam zaposlen u vlastitoj firmi Print Screen Web Studio koja se bavi izradom web i mobilnih aplikacija te digitalnim marketingom.

Gaming i esport

Zli jezici bi rekli da malo previše vremena provodim igrajuči “igrice”. Jednostavno uživam slobodno vrijeme provesti u virtualnom svijetu. Pogotovo sad kad se eSport scena rasplamsala, pa skoro svaki tjedan se može pogledati neki turnir, rijeme jednostavno proleti. Trenutno najviše igram StarCraft 2, Hearthstone, DayZ i od nedavno PUBG. Svi zainteresirani javite se za koju partiju.

Gitara

Stižemo do gitare. Nisam neki virtuoz, ali gitara je uz mene još od srednje škole. Još uvijek ju znam tu i tamo obrisati od prašine i zasvirati, ali daleko je to od davnih dana. Nadam se da ću je uskoro češće svirati.

Zdravlje i teretana

Kako sam ušao u klub sto kilaša, a dolazi ljeto vratio sam se zadnjih mjeseci u teretanu. Tako da nije da mogu podijeliti neki korisni savjet,a li tu sam ako mogu pomoći ;). Osim teretane tu je i Hiking. Zadnjih godina su to lagane šetnje po Medvednici, ali ništa pre ozbiljno. Malo šetanja, Grah, možda piva ako se baš inzistira i hajdemo natrag prema doma.

Whisk(e)y

Jedna od novijih stvari je Whisk(e)y. Nisam neki alkić da se odmah razumijemo, ali čovjek se navuče. Šalim se. Malo po malo, probavanje od najjeftinijih pa polako prema skupljim bocama, te samo upoznavanje sa poviješću Whisk(e)ya, njegovom izradom dovelo me do toga da malo ozbiljnije pratim ovu branšu. Ove godine sam bio i na Whiskey sajmu u Zagrebu, gdje je bilo moguće degustirati neke primjerke koje vjerojatno ne bi imao priliku probati tako skoro. Tako da ako volite dobar Whisk(e)y slobodno se javite pa možemo i o tome razgovarati, a i degustiranje nije na odmet.

Horologija

I za kraj Horologija. Ne nema ovo veze s horoskopom već satovima. Kao i s Whisk(e)y-ima malo više pažnje sam posvetio satovima zadnjih godinu dvije. Da odmah napomenem nisam nikakav stručnjak da se razumijem u sve tipove mehanizama i ne znam čega ne, već jednostavno amaterski. Praćenje portala, upoznavanje s entry lvl satovima. Naravno trenutno niti ne razmišljam o Rolexu, Patek Philippeu… i sličnima jer nije moja kategorija. Trenutno proučavanje kategorije od 100$ pa do 1000$. Prvi ovogodišnji sat je bio Timex Expedition, a sljedeća dva koja su želja za popunjavanje entry kolekcije su Seiko skx007/009 i Junghans Max Bill. A jednog dana možda i bude Rolex i ostala ekipa 🙂

Sada kad ste saznali ukratko tko je Igor Boroja, pozdravljam vas i vidimo se u sljedećem postu.